joi, septembrie 19, 2019
Acasă > Eveniment > Nivelul Dunării, în scădere

Nivelul Dunării, în scădere

După o mai lungă perioadă în care nivelul Dunării a avut darul de a provoca nelinişte în rândul locuitorilor din localităţile riverane, astăzi, au fost înregistrate primele scăderi ale nivelului fluviului, tendinţă care va continua şi în următoarele zile. Evoluţia nivelului fluviului Dunărea, pe raza aferentă judeţului Constanţa, este monitorizată în continuare de reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma creşterii nivelului fluviului Dunărea, în baza datelor furnizate din teritoriu de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, la nivelul judeţului Constanţa, au fost afectate 1.231 hectare teren agricol, 62,5 haectare de pădure, 153 hectare de  păşune şi 23 de grădini. Localitatea Hârşova a fost cea mai afectată, aici fiind inundate 1.200 ha de teren agricol, 105 ha de păşune şi fâneţe, 53 ha de pădure (puieţi).  În zonă acţionează cele două staţii de desecare ale ANIF. În localitatea  Dunăreni, a fost afectat 1 ha de  teren agricol şi 5,5 ha de pădure plop, la Ostrov – 4 ha de pădure, în Topalu – 24 ha de păşune şi 6 grădini, în localitatea Ghindăreşti – 24 ha de păşune şi 5 grădini, iar la Seimeni, apele au produs pagube pe 30 ha de teren agricol şi 4 grădini.

În cursul zilei de miercuri, au fost înregistrate primele scăderi ale nivelului Dunării, o tendinţă ce se va menţine şi în perioada următoare, semn că perioada critică a fost depăşită.

Redactor: Paul Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *