duminică, februarie 23, 2020
Acasă > Social > “Noaptea Europeană Fără Accidente” a fost marcată, sâmbătă noapte, la Constanța

“Noaptea Europeană Fără Accidente” a fost marcată, sâmbătă noapte, la Constanța

Campania “Noaptea Europeană Fără Accidente” a fost demarată ca urmare a unei monitorizări atente a accidentelor de circulație, produse pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

“Pentru al treilea an consecutiv,  în cluburile din Mamaia se organizează evenimentul “Noaptea Europeană fără Alcool”, prin intermediul căruia atragem atenția tinerilor cu privire la efectele negative ale consumului de alcool șidroguri.” a declarat Cristina Vasile purtător de cuvânt în cadrul Poliției Rutiere.

Petrecăreţii din cluburileconstănţene au fost testaţi pentru alcool şi droguri.

“Mi se pare o acțiune foarte interesantă, mai ales că se adresează tinerilor, iar locațiile noastre sunt frecventate de foarte mulți tineri. Am fost contactați și ni s-a părut interesant să colaborăm cu cei de Poliția Rutieră și cei de la Antidrog.” a  afirmat Elena Vasile, manager club.

Consumatorii de alcool și droguri nu țin cont că dependența este inevitabilă iar efectele secundare sunt periculoase șichiar fatale. Odată absorbite de organism, aceste substanțe perturbă funcțiile importante, influențează negative starea de sănătate și pot provoca moartea consumatorilor.

“Agenția Națională Antidrog implementează o campanie de conștientizare cu privire la riscurile juridice dar și fizice și psihice la care se expun tinerii consumând droguri și alcool.” a spus Cosmin Gurița, reprezentantul Antidrog Constanța.

“Noaptea Europeană Fără Accidente” estemarcată în 16 țări, iar România a participat anul acesta pentru a cincea oară.

Autor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *