Acasă > Diverse > Noi dezvăluiri despre Biserica scientologică: O norvegiană susţine că a dat un interviu pentru a deveni soţia lui Tom Cruise

Noi dezvăluiri despre Biserica scientologică: O norvegiană susţine că a dat un interviu pentru a deveni soţia lui Tom Cruise

O fostă membră a Bisericii scientologice face dezvăluiri despre actorul american Tom Cruise şi legătura acestuia cu cultul controversat.

Norvegiana Anette Iren Johansen (27 de ani) susţine că era studentă în Copenhaga în momentul în care s-a alăturat Bisericii scientologice, în 2002, rolul său fiind acela de a poza în revistele publicate de organizaţie şi în filmele de prezentare.

Tânăra susţine că în 2005 s-a numărat printre femeile care au participat la audiţiile secrete organizate de Biserica scientologică pentru a-i găsi o soţie actorului Tom Cruise, înainte de căsătoria acestuia cu Katie Holmes, scrie Daily Mail.

Femeia a fost rugată se se prezinte la un interviu în Copenhaga, în ianuarie 2005, în timpul căruia i s-au pus “foarte multe întrebări despre viaţa personală, despre istoria familiei, despre întreaga activitate în cadrul Bisericii Scientologice”.

“Erau multe zvonuri despre Tom Cruise la acea vreme. El tocmai venise în Norvegia la un concert legat de Premiul Nobel”, a declarat pentru revista australiană Women’s Day.

Anette Iren Johansen susţine că i s-a cerut atunci să semneze un contract prin care se angaja să nu dezvăluie nimic despre acea întâlnire. În plus, după două săptămâni, tânăra a fost sunată de un bărbat ce reprezenta “Golden Era Productions” din California, care ar fi întrebat-o dacă este adepta “perversiunilor sexuale”.

Tânăra norvegiană, care a părăsit cultul în urmă cu trei ani, şi-a deschis un blog în care vorbeşte despre experienţa sa. “Vorbesc despre Biserica scientologică pentru a da glas tuturor celor care suferă în linişte. Mă aflu în plină perioadă de recuperare şi nu intenţionez să tac. Voi meritaţi să cunoaşteţi ambele faţete”, scrie Johansen pe blog.

După căsnicia cu Nicole Kidman, actorul Tom Cruise a avut o relaţie şi cu Penelope Cruz, de care s-a despărţit în 2004, se pare din cauza faptului că actriţa nu a dorit să se alăture bisericii scientologice. În 2006, Cruise s-a căsătorit cu Katie Holmes, de care a divorţat în 2012.

Revista americană Vanity Fair a dezvăluit, într-un articol apărut în septembrie 2012, că Biserica scientologică a făcut audiţii secrete pentru a-i găsi o soţie lui Tom Cruise – membru marcant al cultului -, după divorţul acestuia de actriţa australiană Nicole Kidman.

Audiţiile au fost atât de secrete încât nici măcar candidatele la “postul” de soţie a actorului nu şi-au dat seama că sunt supuse unor teste de membrii bisericii scientologice. Aceste informaţii au apărut într-un articol scris de Maureen Orth, care cita mai multe surse, inclusiv foşti membri ai cultului, dar şi pe Marc Headley, scientolog din copilărie, care a văzut “mai multe înregistrări video” cu candidatele.

Se pare că biserica a adunat mai multe actriţe membre ale cultului, sub pretextul că fac audiţii pentru un film de promovare a scientologiei. În timpul audiţiilor, ele au fost rugate să spună ce părere au despre Tom Cruise.

Potrivit autoarei articolului, una dintre alegeri a fost actriţa britanică de origine iraniană Nazanin Boniadi, cu care Tom Cruise s-ar fi întâlnit din noiembrie 2004 până în ianuarie 2005.

Însă, la un moment dat, Boniadi l-ar fi înfuriat pe şeful cultului, David Miscavige, pentru că a repetat de foarte multe ori propoziţia “scuză-mă”, în timpul unui discurs al acestuia, neînţelegându-l, pentru că vorbea foarte repede. Cruise s-a supărat şi el pe ea şi a rupt relaţia prin intermediul unei terţe persoane.

Ulterior, Boniadi a fost trimisă la un centru scientologic din Florida, unde i s-a interzis să vorbească despre relaţia cu actorul şi a fost apoi pedepsită când a vorbit despre acest lucru cu un prieten. Astfel, a fost pusă să cureţe toalete cu periuţa de dinţi şi a fost obligată să vândă cărţi semnate de fondatorul cultului, L. Ron Hubbard, pe stradă.

Biserica scientologică a negat toate aceste informaţii, spunând că sunt opera unor foşti membri supăraţi.

În afară de cariera sa cinematografică, Tom Cruise este celebru pentru că este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o sectă în multe ţări europene. Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 – 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Cultul are statut de întreprindere comercială şi milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *