Acasă > Eveniment > Noi dezvăluiri în dosarul Alinei Bica

Noi dezvăluiri în dosarul Alinei Bica

Fostul procuror şef al DIICOT, Alin Bica, ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând fostei soţii a lui Dorin Cocoş, iar acesta din urmă, fiul său şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat.

Potrivit unor documente ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, publicate duminică de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul său, procurorii DNA fac cercetări într-un nou dosar ce o priveşte pe Alina Bica, disjuns din cel în care fostul procuror şef al DIICOT este arestat.

Bica este acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), care, în 2011, i-a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despăgubire ilegală, pentru un teren din Capitală supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În acest dosar, ea este cercetată în arest preventiv.

Conform ordonanţei de disjungere a cauzei, după atribuirea valorii terenului, de către expertul evaluator Emil Nuţu şi înainte de aprobarea raportului de către comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren către oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Adrian Andrici şi Gabriel Gheorghe, “scopul urmărit prin această cesiune fiind mijlocirea de către cedenţi” a legăturii cu membrii comisiei “prin intermediul lui Cocoş Dorin, Cocoş Alin (fiul lui Dorin Cocoş, n.r.) şi Udrea Elena Gabriela”.

În urma acordării despăgubirii pentru teren, acţiunile obţinute la Fondul Proprietatea au fost tranzacţionate, “iar o parte din bani au fost direcţionati către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)”.

În urma implicării Alinei Bica în acest caz, fosta şefă a DIICOT a primit, “fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa”, tranzacţia imobiliară fiind făcută prin interpuşi, conform documentului citat.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *