miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Ultima ora > Noi discuții pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Noi discuții pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Investitorii chinezi vor reveni în România pentru a discuta despre construcția de noi reactoare la Centrala Nucreală de la Cernavodă, după ce au fost plecați în China pentru o sărbătoare națională, potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea.

Ministrul Energiei a arătat că pentru proiectul de la Cernavodă există un interes și din partea companiei canadiene Candu ai cărei reprezentanți s-au alăturat echipei de negociere a chinezilor.

“La Cernavodă chinezii revin la discuții. Ne-am întâlnit cu reprezentanții lor în România. Se pare că optica lor s-a schimbat puțin. Nu știu ce s-a întâmplat, dar întrevăd o anumită schimbare de atitudine. Acum sunt mai optimist decât eram acum două luni. Așteptăm cu interes negocierile care vor începe săptămâna acesta”, a declarat Andrei Gerea.

Proiectul reactoarelor 3 și 4 era evaluat, în luna octombrie a anului trecut, la 6,45 de miliarde de euro, însă studiul de fezabilitate în urma căruia s-a stabilit această sumă va fi revizuit.

Investitorul selectat pentru dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation (CGN).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *