joi, 13 august 2020
Acasă > Externe > Noi emoticoane cu văl islamic pentru femeile musulmane

Noi emoticoane cu văl islamic pentru femeile musulmane

O adolescentă în vârstă de 15 ani originară din Arabia Saudită a propus introducerea unor emoticoane cu văl care să poată fi utilizate pe net de internautele musulmane. Rayouf Alhumedhi, care trăiește acum în Germania, a trimis o propunere în acest sens Consorțiului Unicode, o companie non-profit care dezvoltă noi emoticoane.

Ideea este susținută și de cofondatorul platformei de discuții online Reddit, Alexis Ohanian. Dacă vor fi aprobate, emoticoanele tinerei vor fi disponibile începând de anul viitor.

„Într-o eră digitală, imaginile se dovedesc a fi un element crucial în comunicare. Lumea este foarte diversă și noi trebuie să fim reprezentați”, a scris Alhumedhi în propunerea sa.

Propunerea vine într-un moment în care mai multe țări europene caută soluții legate de felul în care este purtat vălul islamic în spațiul public. Dezbaterea aduce în discuție argumente legate de libertatea religioasă, egalitatea dintre bărbați și femei, secularism și chiar frica de atentatele teroriste, notează Greatnews.

Unii politicieni europeni consideră că Europa trebuie să depună mai multe eforturi pentru a integra minoritățile etnice și religioase.

În schimb, o parte a opiniei publice europene apreciază că vălul islamic este incompatibil cu principiile seculare și că reprezintă o modalitate de a oprima femeile, forțându-le să își acopere corpul.

Vălurile de tip burka și niqab, care acoperă nu doar părul femeilor, ci și fața acestora, sunt interzise în Franța din anul 2004. Din 2011, purtarea lor este interzisă și în Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *