Acasă > Administratie > Noi investiții pentru Năvodari

Noi investiții pentru Năvodari

Joi, 29 mai, a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Năvodari.  Pe ordinea de zi, s-au aflat mai multe proiecte de hotărâre ce-i privesc îndeosebi pe năvodăreni.

Primul dintre ele, inițiat de primarul Nicolae Matei, se referă la distribuția de gaze naturale în orașul Năvodari pentru anul 2014.

De asemenea, în această vară, 2.000 de copii premianți, dar și cei care provin din familii defavorizate vor putea să vadă marea, unii pentru prima dată.

“Este un proiect derulat în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța, destinat să promoveze orașul Năvodari și tabăra de copii. Vor veni copii din Republica Moldova, din cele județele Harghita și Covasna, unde populația română este minoritară. Vor veni, de asemenea, copii din familii defavorizate și copii premianți. Selecția se va face de către Consiliul Județean Constanța împreună cu primarii localităților din care vor veni acești copii”, a afirmat Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari.

Nu în ultimul rând, edilul a rugat consilierii să mențină o comunicare continuă cu năvodărenii. Astfel, cetățenii vor ști ce proiecte se află în desfășurare și mai ales, la ce le vor folosi aceste proiecte.

“Trebuie să vă bateți, ca să nu pierdem niciun proiect, pentru că nu ne mai întâlnim cu perioada aceasta în care putem accesa fonduri europene. Avem posibilități ca să facem investiții care să ajute orașul Năvodari să se dezvolte pentru viitor. Vă rog pe toți consilierii locali, indiferent de partidul din care faceți parte, să explicați electoratului, vecinilor dumneavoastră, cartierelor din care veniți, că facem lucruri serioase în Năvodari, pentru comunitatea locală. Explicați-le oamenilor că bugetul este destul de mic, dar facem investiții mari pe finanțări atrase, prin fonduri europene sau, cum este cazul, investițiile făcute prin RAJA”, a mai spus primarul Nicolae Matei.

Orașul Năvodari a devenit recent stațiune balneoclimaterică, dar investițiile nu se opresc aici. Alte 60 de milioane de euro urmează să fie investite în proiecte de dezvoltare urbanistică și în infrastructură.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *