Acasă > Info Util > Noi perioade de valabilitate pentru roviniete

Noi perioade de valabilitate pentru roviniete

Autorităţile vor să introducă noi perioade de valabilitate pentru rovinietele de 10 şi 90 de zile, altele decât cele disponibile în prezent. În acest caz, preţul rămâne nemodificat, însă noi tarife, mai mari decât cele actuale, se vor stabili pentru celelalte categorii de vehicule.

Prevederile sunt propuse de Guvern, printr-un proiect de act normativ. Acesta vizează, în privinţa autoturismelor, menţinerea perioadelor rovinietelor actuale, respectiv 7 zile, 30 de zile sau un an, la preţuri de trei, şapte, respectiv 28 de euro.

De asemenea, actul normativ presupune introducerea a două noi perioade, cel de patru euro pentru o perioadă de 10 zile, şi 13 euro pentru 90 de zile. Cele două tipuri de rovinietă vor fi disponibile şi pentru vehiculele de transport marfă de sub 3,5 tone, la tarife de opt euro pentru 10 zile, respectiv 36 de euro pentru trei luni.

Tarifele pentru alte vehicule vor fi, însă, majorate. Astfel, pentru vehiculele de transport marfă între 3,5 – 7,5 tone sau de transport persoane cu 9-23 de locuri pe scaune, rovinieta pentru o zi va costa 11 euro, faţă de patru euro în prezent. În schimb, cele cu valabilitate de 7 sau 30 de zile vor costa mai puţin, 16 euro sau 32 de euro, faţă de 20, respectiv 52 de euro în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.