miercuri, iunie 19, 2019
Acasă > Social > Noi schimbări de la 1 iulie

Noi schimbări de la 1 iulie

1 iulie vine cu schimbări pentru pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumuseţare, spălătorii şi service-uri auto. Patronii au scăpat de impozitul forfetar, dar asta numai pentru că birul se numeşte acum “impozit fix”. Potrivit ministrului pentru IMM-uri, Maria Grapini, noua metodă de taxare mai are nevoie de aprobarea ministrului Finanţelor.

“O cotă de impozit în sumă fixă, cum îi spunem noi, este experimental, un studiu făcut pe patru coduri CAEN, doar pe patru coduri, adică pe domenii de activitate specifice, căci trebuie să ţinem cont de anumiţi indicatori! (…) Este un studiu predat la Ministerul Finantelor, suntem încă în dialog şi cred că putem să reuşim ca până în iulie să facem această schimbare pe cele patru coduri CAEN: hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele, baruri, service auto şi întreţinere auto!”, a declarat Marian Grapini.

Ministrul spune însă că noul tip de impozit va fi “cel mai etic mod de plată”. Potrivit Mariei Grapini, fiecare domeniu de activitate va avea şansa să obţină un anumit venit şi o rată a profitului diferită. În peisajul economic mondial însă, impozitarea nu este considerată nicidecum etică, întrucât nu este un act liber consimţit. Veşti bune sunt doar pentru taximetrişti, care au scăpat de noul tip de impozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *