Acasă > Politica > Noul ministru al Justiţiei şi-a preluat mandatul. Vrea o comunicare mai bună

Noul ministru al Justiţiei şi-a preluat mandatul. Vrea o comunicare mai bună

Tudorel ToaderTudorel Toader, noul ministru al Justiției, și-a preluat portofoliul, astăzi, de la ministrul interimar Ana Birchall.

Cu această ocazie, oficialul a precizat câteva dintre direcţiile pe care va merge, subliniind totodată că va organiza săptămânal o conferință de presă pentru îmbunătățirea comunicării.

“S-a vorbit în ultima perioadă despre nevoia de a pune de acord legislația penală cu deciziile CCR. Prin urmare, vom face un inventar al tuturor deciziilor CCR cu referire la normele juridice penale și procesual penale, vom vedea care norme au fost adaptate în acord cu deciziile Curții și dacă sunt încă netranspuse, vom propune în chip firesc Legiuitorului pentru a le pune de acord cu deciziile Curții”, a declarat Tudorel Toader.

El a afirmat că un al doilea proiect pe care şi-l propune este transpunerea în termen a directivelor europene în legislaţia din România.

” Niciodată nu putem spune că problemele sunt pe deplin rezolvate, de aceea, trebuie să cunoaştem realitatea. La Ministerul Justiţiei sunt activităţile curente de care trebuie să avem grijă să se desfăşoare corect, complet şi la timp”, a menţionat noul ministru al Justiţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *