vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Noul regulament de funcționare al CNA a fost adoptat

Noul regulament de funcționare al CNA a fost adoptat

Noul Regulament de Organizare şi Funcţionare (ROF) al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost adoptat joi, cu majoritate de voturi, una dintre modificări fiind aceea că toate direcţiile, mai puţin cea de audit, figurează în subordinea Consiliului şi nu a preşedintelui, ca până acum.

Noul ROF al CNA a fost adoptat cu opt voturi pentru, exprimate de Viorel Buda, vicepreşedintele Consiliului, şi membrii Monica Gubernat, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea, în timp ce Christian Mititelu a votat împotrivă.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a fost prezentă la şedinţă.

Aceiaşi membri ai CNA au votat ca ROF să intre în vigoare vineri, în timp ce Christian Mititelu a votat împotrivă.

Potrivit unor modificări adoptate la şedinţele anterioare în care a fost discutat proiectul de ROF, şedinţele publice ale CNA vor fi conduse de fiecare membru al Consiliului, în ordine alfabetică, nu doar de preşedinte, iar strategiile administrative ale Consiliului vor fi stabilite, în fiecare lună, de un Colegiu Director, format din membrii CNA, directorii şi şefii de servicii din această instituţie.

Membrul CNA Valentin Jucan a declarat jurnaliştilor prezenţi la şedinţă că, prin adoptarea noului ROF, preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu mai are putere.

El a mai spus că nu s-a intenţionat elaborarea unui ROF împotriva unui om, ci a unui regulament mult mai transparent, pentru instituţie.

Jucan a precizat, totodată, că preşedintele CNA nu poate să nu semneze noul ROF decât dacă îl atacă în contencios administrativ.

Potrivit noului ROF, Consiliul se întruneşte în şedinţe publice de două ori pe săptămână sau de câte ori este necesar. Şedinţele Consiliului sunt convocate şi conduse de câte un membru al Consiliului, prin rotaţie, în ordine alfabetică, numit preşedinte de şedinţă. Membrul Consiliului care absentează sau renunţă la exercitarea acestei atribuţiuni va fi înlocuit de membrul următor, în ordine alfabetică.

Potrivit ROF-ului aflat în prezent în vigoare, şedinţele CNA erau conduse de preşedinte sau vicepreşedinte, iar, prin delegare, de oricare dintre membrii Consiliului.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *