Nu au bani pentru alegeri

  •  
  •  
  •  
  •  

Alegerile locale din comuna tulceană, I.C. Brătianu, costă aproape 55 de mii de lei. Dacă nu se găsește nici o soluție de finanțare, primarul Viorel Chiriță, vrea să aloce suma prin dispoziție. La referendumul care va avea loc pe 25 de mai, în același timp cu alegerile europarlamentare, sunt așteptați aproape o mie de votanți.

Până la ora actuală, a fost constituit un grup tehnic la nivelul Prefecturii și au fost desemnaţi, magistraţii care fac parte din biroul electoral de circumscripţie comunală. Este vorba de Florin Şurculescu, preşedinte, și respectiv Simona Gheorghe, locţiitor.

„Suntem mulţumiţi că la nivelul Biroului Electoral al circumscripţiei electorale sunt magistraţi, acest fapt fiind o garanţie de obiectivitate. Mai este important pentru că nu avem, la aceste alegeri locale parţiale, şi un Birou Electoral Judeţean. Fiind o singură localitate, atunci Biroul Electoral de circumscripţie din comuna I. C. Brătianu preia şi atribuţiile Biroului Electoral Judeţean. Motiv în plus, spuneam, ca acolo să fie jurişti experimentaţi”, a declarat subprefectul Corvin Bangu.

La nivelul comunei se află o singură secţie de votare, pentru alegerile europarlamentare, şi o altă secție separată, pentru alegerile locale parţiale. Numărul persoanelor cu drept de vot este 975.

„Pentru noi, mai complicate sunt alegerile locale, deoarece noi, Instituţia Prefectului, ne ocupăm de confecţionarea buletinelor de vot; vom lansa o ofertă publică în acest scop. De asemenea, şi ştampilele cu menţiunea «VOTAT» se realizează tot prin grija prefectului. Apare însă o problemă: aceea că toate cheltuielile sunt suportate din bugetul local. Din ceea ce ne-a spus domnul primar, nu ar avea fonduri prevăzute. Soluţia ar fi un sprijin de la Consiliul Judeţean Tulcea, sub forma virării unei sume”, a mai spus subprefectul Corvin Bangu.

Primarul comunei s-a adresat Consiliului Județean, însă nu a reușit să găsească fondurile necesare pentru alegeri. Mai exact este vorba de suma de 55 de mii de lei.

„Dacă nu găsim nicio soluţie în timp util, voi fi nevoit să aloc această sumă din bugetul comunei. Prin dispoziţie, eventual. Să vedem de la ce capitole bugetare, iar până la finele anului vom rectifica bugetul”, a declarat primarul comunei I.C.Brătianu, Viorel Chiriţă.

Conform calendarului electoral, buletinele de vot trebuie să fie gata până pe data de 20 mai, termenul pentru depunerea candidaturilor este 6 mai, iar campania începe pe 10 mai.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *