marți, 11 august 2020
Acasă > Administratie > „Nu sunt vinovat!”

„Nu sunt vinovat!”

Fostul primar de la Măcin, Ichim Andone(foto) rupe tăcerea. Acesta consideră că dosarul său pe fapte de corupție este fabricat. Andone crede cu tărie că instanţa îi va da dreptate pe baza probelor pe care urmează să le prezinte judecătorului și astfel va scăpa de toate acuzațiile.

DNA-ul îl acuză, el nu înțelege de ce. Este vorba despre fostul primar de la Măcin, Ichim Andone, care nu-și dă seama unde a greșit atunci când a semnat documentaţia pentru încasarea de subvenţii aferente păşunii oraşului Măcin, în perioada 2008-2009. De cealaltă parte, procurorii spun că acesta ar fi încasat aceste subvenții, declarând suprafețe mai mari decât în realitate. Rechizitoriul întocmit de DNA pe numele lui Ichim Andone, pentru fapte de corupţie, a ajuns la Tribunalul judeţean, iar instanţa a fixat un prim termen de judecată în 17 iunie.

„În cursul anilor 2008-2009, în calitate de primar al oraşului Măcin, inculpatul Ichim Andone, în numele Consiliului local, a formulat cereri de acordare a sprijinului financiar în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă pentru suprafeţe de teren mult mai mari decât cele pe care era îndreptăţit şi a comunicat aceste date nereale funcţionarilor APIA prin intermediul mai multor înscrisuri. Astfel, s-a primit de la APIA sprijin financiar în mod necuvenit pentru câte 511,89 ha, respectiv suma totală de 126.357 euro aferentă cererilor formulate pentru anii 2008-2009” se arată în rechizitoriul DNA.

Fostul edil, nu recunoște nimic, ba dimpotrivă spune că în 2008, cererea a fost de fapt depusă de viceprimarul orașului Alexandru Popescu şi fusese analizată de APIA.

„Am trimis compartimentul agricol la APIA, acolo unde s-a completat cererea în prezenţa doamnei Cercel, reprezentanta APIA, iar timp de  trei zile s-au făcut verificări, parcelă cu parcelă. Noi, primăria, la acel moment aveam 1.260 ha, din care 316 ha de păşune permanentă şi 921 ha erau teren agricol cu destinaţie izlaz. Terenul acela nu a fost niciodată arat, niciodată semănat, el a rămas păşune permanentă şi astăzi. De 25 de ani terenul acela are acelaşi statut: de păşune permanentă a oraşului Măcin. Cererea a fost aprobată, am avut trei controale tehnice de la APIA, am primit dispoziţie de la APIA că cererea de subvenţie este valabilă şi corectă. Şi am primit suma care a fost şi aprobată de Consiliul local”, a declarat fostul primar Ichim Andone.

Fostul edil al oraşului Măcin speră ca instanţa să-i dea dreptate, în momentul în care va prezenta judecătorului mai multe documente care îi atestă nevinovăția.

Redactor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *