duminică, 9 august 2020
Acasă > Sanatate > Număr mare de diabetici la Spitalul Judeţean Constanța

Număr mare de diabetici la Spitalul Judeţean Constanța

Numărul diabeticilor din România este în continuă creștere. Excepție nu face nici județul Constanța, unde medicii abia mai fac față numărului mare de pacienți.

“Bolnavii de diabet sunt foarte predispuși la complicații cardiace, renale, care duc în timp la costuri uriașe pentru societate, la invalidități care nu pot fi reparate. Depistarea precoce a diabetului și tratamentul administrat corect face ca noi, ca spital, să nu avem cazuri complicate care costă mult și care pot fi foarte greu rezolvate.” a declarat Dan Căpățână, manager SCJU Constanța.

Pentru ca totul să decurgă normal, ar mai fi nevoie de medici. Angajări pe care Spitalul Județean Constanța nu le poate face în momentul de față.

“Pe secție suntem trei medici. Acum este o generație de patru medici rezidenți  care au terminat și au dat examenul de specialitate și vor fi medici începând cu luna octombrie. La noi, spre deosebire de alte județe, unde programările se fac cu cinci luni înainte,  programările se fac pentru luna următoare.” a spus doctorul Doina Catrinoiu.

În prezent, unui medic îi revin aproximativ 5000 de pacienţi bolnavi de diabet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *