marți, noiembrie 19, 2019
Acasă > Sanatate > Numărul bolnavilor de cancer, crește de la un an la altul

Numărul bolnavilor de cancer, crește de la un an la altul

La nivelul județului Ialomnița, în 2013, au murit 628 de persoane care sufereau de această maladie. Cancerul este o maladie care cauzează unul din opt decese. Această boală a făcut ravagii serioase în județul Ialomița. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Ialomița, numărul bolnavilor de cancer este în continuă creștere. La sfârșitul anului 2013, s-a constatat că suferă de această boală cruntă 5.600 de persoane, din care 628 au decedat.

„Riscul de cancer poate fi redus prin câteva măsuri simple: alimentaţie variată și sănătoasă, menţinerea greutății corporale normale, activitate fizică regulată, limitarea consumului de alcool, renunţarea la fumat şi evitarea expunerii la fumat pasiv, evitarea expunerii excesive la soare, protejarea împotriva infecţiilor care pot determina cancer. De asemenea, trebuie să facem periodic controale medicale, deoarece depistarea precoce a cancerului și instituirea unui tratament adecvat, duc la creșterea speranței de viață“, explică Veronica Nica, asistent de specialitate în cadrul DSP Ialomița.

Reprezentanții din cadrul DSP Ialomița încearcă să informeze populația cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos pentru limitarea riscurilor de îmbolnăvire.

„Unul dintre obiectivele principale este să ne asigurăm că populația generală și partenerii înțeleg că reducerea maximă și echitabilă a ratelor de cancer se poate obține doar prin programe de promovare a unui stil de viață sănătos, a unor programe de screening și vaccinare“, mai spune Veronica Nica.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *