vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Numărul infracțiunilor a crescut în județul Constanța

Numărul infracțiunilor a crescut în județul Constanța

Numărul infracțiunilor a crescut în județul Constanța cu 16 procente în ultimul an. În plus, potrivit polițiștilor, oamenii apelează tot mai puțin la autorități atunci când sunt martorii unei infracțiuni.

Datele oficiale vorbesc de la sine: infracțiunile sunt în creștere, iar numărul constănțenilor care sună la poliție a scăzut cu circa 9 %.

„(..)din totalul infracţiunilor sesizate, 53% sunt cu autori cunoscuţi, înregistrându-se scăderi semnificative la infracţiunile de pruncucidere (-100%), de vătămare corporală (-6.7%), de furt/total (-7,4%); de furt din locuință (-16%), din autoturisme (-1,8%), de autourisme (-12,2%), de tâlhărie (-46,3%) şi de distrugere (-7,8%).” au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Criminalitatea stradală, un motiv de îngrijorare pentru toți, este în scădere. Acest rezultat a fost posibil și datorită activităților desfășurate cu parteneri ai IPJ Constanța. Volumul de muncă al criminaliștilor este în continuare cel mai ridicat, față de principalele județe din țară. În 2013, criminaliștii constănțeni au fost solicitați pentru deplasări la locul unor infracțiuni de 14 000 de ori. Poliția din Constanța are totuși cu ce se mândri: a rezolvat mai multe dosare decât anul trecut. La începutul anului erau în lucru 52 269 de dosare penale, iar la final cele rezolvate numărau 29 000.

Autor. Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *