Nunți și botezuri cu 200 de participanți, în spații închise

  •  
  •  
  •  
  •  

A fost majorat numărul participanților la evenimentele private.

Guvernul a modificat hotărârea privind starea de alertă astfel că la nunți și botezuri pot participa până la 200 de persoane în spațiile închise.

Trebuie însă ca toți să fie  vaccinați, testați sau trecuți prin boală și să fie asigurată o suprafață de cel putin  2 mp pentru fiecare persoană.

Nunțile și botezurile în spații deschise se desfășoară fără limită de participanți, dar cu aceleași condiții.

De asemenea, starea de alertă în România este prelungită pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.06.2021.

Totodată, la meciul din optimile Campionatului European de Fotbal, care se va desfăşura în România, va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art. 1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.06.2021.

Art. 2 – Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.06.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta.

Art. 3 – Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se modifică şi se completează prin introducerea la art. 3 a unui nou alin. (3) cu următorul cuprins: ”(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), cetăţenilor străini şi apatrizi care sosesc în România în vederea participării la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 şi fac dovada prin prezentarea biletelor în format letric sau electronic, le sunt aplicabile prevederile alin. (1), în sensul în care excepţiile de la măsura carantinei se dispun raportat la clasificarea ţărilor/teritoriilor din care sosesc în funcţie de riscul epidemiologic.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *