Nutella, pericol pentru sănătate? Ar conţine o substanţă posibil cangerigenă

nutellaAutoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare a avertizat că uleiul de palmier conține o substanță potențial cancerigenă, dacă este încălzit la temperaturi de peste 200 grade Celsius.

Potrivit instituției europene, şi un consum moderat reprezintată un risc pentru sănătate.

Uleiul de palmier este un ingredient des folosit în industria alimentară,  iar mai mulți retaileri italieni au decis să retragă produsul de la vânzare.

Drept răspuns la atenţionarea venită din partea Autorităţii Europene pentru Standarde Alimentare, Ferrero, compania care produce Nutella, a declarat că uleiul folosit pentru fabricarea cremei tartinabile este procesat la o temperatură sub 200 de grade Celsius.

Reprezentanţii Ferrero susţin că produsele sunt sigure şi că decizia de a menţine uleiul de palmier în compozitie are ca scop păstrarea calităţii.

Ei spun că înlocuirea acestui ingredient, cu un alt ulei vegetal, ar duce la un produs inferior.

Grupul italian foloseşte aproximatic 185.000 de tone de ulei de palmier pe an pentru dulciurile sale.

 “Nutella fără ulei de palmier ar produce un substitut inferior pentru produsul real. Ar fi un pas înapoi”, a declarat managerul de achiziție Ferrero.

Autoritatea Europeană pentru Standarde Alimentare nu a recomandat oprirea consumului de ulei de palmier, menţionând că este nevoie de analize suplimentare pentru a determina gradul de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *