sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > O descoperire macabră a pus pe jar autorităţile din Medgidia

O descoperire macabră a pus pe jar autorităţile din Medgidia

Undeva la marginea oraşului, într-o zonă industrială dezafectată, au fost descoperite rămăşiţe de cai, măgari şi vite, cranii de animale, oase albite de vreme peste care crescuseră plantele sălbatice. Osemintele se întindeau pe sute de metri, chiar în apropiere de actualul obor de animale. Din primele cercetări se pare că necuvântătoarele nu au fost sacrificate într-un abator, dar resturile au fost aruncate unele peste altele. Autorităţile au intrat în alertă mai ales din cauza scandalului legat de carnea de cal, care a făcut înconjurul continentului şi care a aruncat o pată neagră pe imaginea ţării noastre. Cimitirul de animale de la Medgidia este, din câte se pare, vechi de aproape 20 de ani. Descoperirea a fost făcută în urma unui telefon anonim.

Printre primii sosiţi la faţa locului au fost şi reprezentanţii municipalităţii, care au luat zona la pas, în căutare de alte resturi animale. Presupuneri şi scenarii s-au făcut imediat, inclusiv de autorităţi.  Una dintre variante ar fi că romii care locuiesc în apropiere au măcelărit caii şi vitele pentru mâncare sau pentru comercializare.

Terenul pe care s-a făcut descoperirea este privat şi lăsat de izbelişte de ani de zile. Acesta a fost transformat, efectiv, în cimitir de animale, de către cei care n-au găsit de cuviinţă să îngroape resturile animalelor sacrificate în scopuri personale. Autorităţile spun că osemintele nu sunt un pericol pentru populaţie, dar că cei care se fac vinovaţi vor plăti pentru masacrarea animalelor. Oasele au fost colectate şi trimise spre a fi incinerate la crematoriul animalier de la Agigea, după ce s-au prelevat probe pentru a se stabili cu exactitate vechimea lor şi pentru a facilita găsirea vinovaţilor. Cercetările sunt în plină desfăşurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *