O nouă campanie de testare gratuită în orașul Năvodari pentru HIV, Hepatita B și C

  •  
  •  
  •  
  •  

Și în acest an  Primăria Năvodari este preocupată de sprijinirea locuitorilor orașului, de starea de sănătate a acestora și în mod deosebit de  persoanele aflate în situație de criza fie datorită stării de sănătate precare, fie situației materiale.

Primăria Năvodari în colaborare cu Fundația Baylor Marea Neagră oferă pentru a doua oară locuitorilor orașului  posibilitatea de a se testa gratuit pentru hepatita de tip B sau C şi HIV. Desfășurarea acestui program se realizează tot cu ajutorul laboratorului mobil echipat cu  aparatură  medicală  performantă, recoltarea, consilierea și comunicarea rezultatelor realizându-se de către un asistent medical și un psiholog.

Locuitorii care solicită serviciul medical desfășurat prin intermediul unității mobile au un dublu beneficiu: sunt informați cu privire la răspândirea rapidă a unor boli infecțioase grave și își pot verifica starea de sănătate, totul fiind rapid, gratuit și confidențial.

Având în vedere numărul mare de locuitori care au solicitat această testare în prima campanie desfășurată în septembrie 2012 la nivelul orașului, Primăria Năvodari consideră că este oportună demararea unei   noi acțiuni de acest fel. Astfel, persoanele din Năvodari nu vor mai fi nevoite să se deplaseze în municipiul Constanța pentru  necesitatea efectuarii acestor analize medicale.

La testare pot participa persoane de toate vârstele, indiferent de statutul de asigurat CAS, obligatoriu cu buletinul de identitate. Minorii se pot testa doar însoțiți de părinți sau de tutorele legal. Solicitanții nu au restricții alimentare sau medicamentoase.

Acțiunea de recoltare, testare și comunicare a rezultatelor se va desfășura în data de 21.05.2013 în Parcul Central și 28.05.2013 la Liceul „Lazăr Edeleanu”, între orele 11.30 – 15.30, în limita a maxim 50 de persoane pe zi.

Relații suplimentare la sediul Direcției de Asistență Socială din Năvodari, str. Sănătății, nr. 3, telefon 0241/760822.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *