O nouă investitie la Petromidia

  •  
  •  
  •  
  •  

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a finalizat un nou proiect investițional pentru creșterea gradului de procesare a țițeiului și optimizarea fluxurilor operaționale.

Cu o valoare de peste 1.4 milioane de dolari, proiectul a fost implementat recent pe parcursul reviziei generale a rafinăriei Petromidia și a vizat instalarea unui nou sistem de recuperare a motorinei ușoare la coloana de fracționare din cadrul instalației de Cocsare Întârziată.

„Compania noastră a reușit implementarea unui proiect care susține planurile și obiectivele de creștere a eficienței, de reducere a costurilor, de optimizare a fluxurilor operaționale, dar și de modernizare și aliniere la cele mai moderne soluții de prelucrare a țițeiului. Această inițiativă se alătură proiectelor ample de reducere a impactului asupra mediului înconjurător și proiectelor de digitalizare, menite să aducă un plus de eficiență.”, a declarat Felix Crudu Tesloveanu, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Introducerea proiectului în fluxul instalației de Cocsare Întârziată va optimiza profilul termic pe coloană, ceea ce va conduce la o recuperare suplimentară de motorină ușoară de cocsare la aceeași calitate, prin reducerea cantității de motorină grea de cocsare. De asemenea, reducerea randamentului de motorină grea de cocsare conduce la creșterea de materii prime prelucrate în rafinăria Petromidia.

Modernizarea uneia dintre cele mai importante instalații aflată în angrenajul Petromidiei vine în contextul aniversării a 35 de ani de la începerea funcționării instalației de Cocsare Întârziată. Din 1985, instalația a reprezentat un vector de stabilitate în buna desfășurare a proceselor operaționale din cea mai mare rafinărie a României și una dintre cele mai importante din Sud-Estul Europei. În 2013, această instalație a trecut printr-un amplu proiect de modernizare, cu costuri de peste 50 de milioane de dolari, care a dus la o reducere cu 90% a consumului tehnologic, o scădere anuală a pierderilor de aproximativ 3 milioane de dolari, precum și o diminuare a consumului energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *