Acasă > Social > O nouă platformă pentru IMM-urile din Slobozia

O nouă platformă pentru IMM-urile din Slobozia

Parcul industrial destinat întreprinderilor mici şi mijlocii, din Slobozia, va fi inagurat cel mai probabil, în luna mai a anului viitor. Contractul de construcţie a fost prelugit din cauza umidității crescute a solului și a vremii capricioase.

Lucrările la noua platformă pentru IMM-uri de la Slobozia au fost inaugurate în luna aprilie a acestui an. Conform contractului, construcția trebuia să se finalizeze cu șase luni mai devreme, dar lucrările au fost întârziate, iar noua dată limită a fost prelungită până în luna mai 2014

„Inițial, contractul a avut o durată de 20 de luni, dar am fost nevoiți, din motive obiective, să îl prelungim la 26. Problemele au survenit din cauza umidității solului, fapt ce nu a permis crearea infrastructurii de drum necesare, astfel că lucrările au fost oprite o perioadă. S-au găsit, în cele din urmă, soluții, în urma cărora să nu depășim bugetul alocat. La momentul actual, lucrarea este sistată, din cauza vremii. Va fi reluată la sfârșitul lunii februarie 2014 și finalizată la sfârșitul lunii aprilie-începutul lunii mai, având în vedere că mai avem 56 de zile de lucrum conform contractului. La momentul actual, parcul este în proporție de 70-80% finalizat“, a declarat Valentin Băcanu, viceprimarul municipiului Slobozia.

Primarul Alexandru Stoica speră ca investitorii să fie atrași de noul amplasament. Platforma ar trebui să reducă șomajul sub 5%.

„Această investiție este deosebit de importantă pentru municipiu. Avem deja o serie de investitori care s-au arătat interesați de viitorul amplasament. De exemplu, o una dintre firme, ai cărei reprezentanți s-au arătat foarte hotărâți să investească la Slobozia, deoarece vor să își extindă producția, pun la dispoziție 240 de locuri de muncă. De asemenea, la Slobozia ar putea apărea și o firmă de medicamente europene, dar și un investitor grec care vrea să construiască o fabrică de confecții, ce ar urma să creeze 1.000 de noi locuri de muncă. Eu zic că dacă creăm 2.000 de locuri de muncă, șomajul ar putea scădea undeva între 2 și 5%“, a declarat Alexandru Stoica, primarul municipiului Slobozia.

Noul parc industrial va fi amplasat în partea de est a municipiului Slobozia, lângă Serviciului de Eliberare a Permiselor Auto. Platforma se întinde pe o suprafață de 15 hectare și va fi parcelată în 20 de loturi. Proiectul crează 139 de locuri de muncă temporare, în faza de execuție a lucrării, și 775 de noi locuri de muncă, până la finalizarea implementării proiectului. Costul total al noului parc industrial de la Slobozia se ridică la peste 17 milioane de lei, iar mai mult de jumătate din bani proveni din bugetul local.

Autor: Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *