sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Ultima ora > O nouă șansă la viață pentru copii care se nasc cu malformații cardiace

O nouă șansă la viață pentru copii care se nasc cu malformații cardiace

Din cauza numărului mare de copii care se nasc cu afecțiuni cardio vasculare, Ministerul Sănătății a încheiat un parteneriat pentru 3 ani cu o clinică din Italia, în vederea unei colaborări în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice. În acest sens, se vor forma patru centre la nivelul întregii țări, în care specialiștii îşi vor desfășura activitatea. Acestea vor fi în Clinica Marie Curie din București, în institutele de boli cardiovasculare din Iași și Cluj Napoca și în Tg. Mureș.

“Este nevoie de un plan concret de dezvoltare a acestui sector şi de o strategie clară şi o viziune asupra rezultatelor pe care dorim să le obţinem. Împreună cu colegii de la San Donato, dar şi cu alţi specialişti din ţară şi străinătate vom asigura realizarea unei strategii, dar şi implementarea ei concretă în următorii 3 ani. În acest fel, copiii care se nasc cu malformaţii congenitale cardiace vor putea fi trataţi în ţară fără a mai fi necesar transferul lor în alte ţări”, a declarat RAED ARAFAT, ministrul Sănătăţii.

Specialiștii din Constanța susțin că au colaborat deja cu medicii italieni şi speră ca acest parteneriat să crească numărul de vieți salvate.

Doar la nivelul județului Constanța, medicii descoperă, lunar, malformații cardiace congenitale la cel puțin 4 bebeluși. La nivel național, în fiecare an, 2000 de copii se nasc cu aceste afecțiuni. Din păcate, până acum ajungeau să fie operați doar câțiva dintre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *