Acasă > Sanatate > O nouă secție de Terapie Intensivă va fi înființată până la finalul anului viitor la secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean Constanţa.

O nouă secție de Terapie Intensivă va fi înființată până la finalul anului viitor la secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean Constanţa.

Spitalul Clinic Județean intră din nou în renovări. Conducerea unității dorește să  înființeze o nouă secție de Anestezie și Terapie Intesivă la nivelul secţiei de Cardiologiei.  Acestă unitate se adresează pacienților cu afecţiuni acute şi celor care au suferit o intervenție chirurgicală. Unitatea va dispune de 16 paturi și de apartură de ultimă generație.

Dan Căpățână, manager SCJU, a declarat că este  un departament tampon între secția de Cardiologie și ceea ce înseamnă Cardiologie Intervențională. Practic, în această zonă care va fi la nivelul Cardiologiei vor fi pacienții care vor fi tratați post intervențional la departamentul de Cardiologie Intervențională, fie afecțiuni acute și necesită o atenție deosebită. Acest compartimet va fi unul foarte modern si dotat cu tot ce există pe plan european, pe plan modial.

Costurile se ridică la aproximativ 3,5 milioane de lei, fiind suportate de Consiliul Județean în proporție de 25 la sută, iar restul de Ministerul Sănătății. Pentru o bună desfășurare a lucrărilor, depratamentul de Cardiologie va fi mutat în acestă perioadă la etajul 9. Conducerea spitalului speră ca ulterior să primescă fonduri și pentru renovarea completă a secției.

Dan Căpățână, manager SCJU a mai spus că speră să obțină bani, astfel încât nu numai acestă zona să fie reabilitată, ci toata secția de Cardiologie.

Același lucru îl doresc și pacienții care se plâng de condițiile precare în care sunt nevoiți să stea.  

Lucrările pentru noua secție vor demara în aproximativ 2 săptămâni și vor fi finalizate la finalul anului viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *