vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Politica > O nouă sesiune parlamentară

O nouă sesiune parlamentară

Senatorii și deputații se reunesc luni într-o nouă sesiune parlamentară, a patra a legislaturii 2012-2016.

Senatul, convocat în a doua sesiune ordinară a anului 2014, se va întruni în plen la ora 16,00. În prima ședință de plen, pe ordinea de zi se vor afla trei proiecte de lege privind amnistia fiscală, care nu au fost adoptate în sesiunea extraordinară din 25 august din lipsă de cvorum.

Și deputații își încep luni activitatea. Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a convocat forul legislativ pe care îl conduce în cea de-a doua sesiune a anului 2014 luni, la ora 14,00.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, proiectul privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, adoptat de Senat în sesiune extraordinară, va figura pe ordinea de zi a Camerei Deputaților începând de luni, în sesiune ordinară. De asemenea, printre prioritățile legislative ale sesiunii din toamnă s-ar putea afla și proiectul de lege privind modificarea Codului Silvic.

Plenul Camerei Deputaților a respins, pe 24 iunie, proiectul de lege privind modificarea Codului silvic, care prevede, printre altele, limitarea achiziționării la maximum 30%, de către un operator economic, din volumul disponibil, la nivel național, dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă, din fiecare specie. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, declara, la acea dată, că Guvernul va propune un alt proiect de Cod silvic, care, probabil, va fi gata la începutul sesiunii din toamnă.

Pe agenda Camerei Deputaților a rămas în așteptare, pentru dezbatere, moțiunea simplă intitulată “PSD are alergie la Justiție” depusă de PDL și PNL pe 2 iulie. Atunci, secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, anunța că moțiunea va fi discutată în prima ședință a Biroului Permanent, care va avea loc la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. El preciza că pentru o moțiune simplă nu se convoacă sesiune extraordinară, ci doar pentru o moțiune de cenzură. Moțiunea simplă a PNL și PDL intitulată “PSD are alergie la Justiție” este îndreptată împotriva ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, Opoziția solicitându-i acestuia să explice care a fost implicarea sa în “cazul Duicu” și în propunerea Elisabetei Ponea pentru șefia Secției Judiciare a DNA.

AGERPRES— autor: Livia Popescu, Florin Bărbuță,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *