Acasă > Administratie > O nouă strategie pentru dezvoltarea județului Tulcea

O nouă strategie pentru dezvoltarea județului Tulcea

Miercuri, 23 iulie 2014, la Sala Dobrogea a Consiliului Judeţean a avut loc o şedinţă de lucru ce a vizat analizarea şi elaborarea unei forme finale a documentului programatic Strategia Integrată de dezvoltare  durabilă a  judeţului Tulcea pe perioada 2014 – 2020”. La dezbaterile conduse de Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, au participat și membrii Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Tulcea.

Pornind de la situaţia existentă la nivel judeţului Tulcea,  strategia de dezvoltare cuprinde o parte de analiză socio-economică a punctelor tari şi slabe identificate la nivelul comunităţii şi a oportunităţilor şi ameninţărilor generate de contextul regional, naţional şi european.     Această analiză generează un raport de abordare a politicilor, strategiilor şi acţiunilor locale de la unul conjunctural fundamentat pe planificare strategică multianuală, cu scenarii de dezvoltare economico-socială şi acţiuni concertate şi corespunzătoare nevoilor şi priorităţilor judeţului Tulcea şi ale locuitorilor săi, care să asigure coerenţă în prioritizarea investiţiilor şi în atragerea, alocarea şi gestionarea resurselor necesare direcţiilor de dezvoltare propuse pentru perioada 2014-2020.

“Este important să avem în vedere dezvoltarea unei strategii viabile, care să ţină cont de faptul că principalul domeniu care poate asigura dezvoltarea economică durabilă a judeţului nostru este turismul. Toate direcţiile de dezvoltare trebuie corelate iar rezultanta să fie asigurarea unui cadru optim pentru turism , care să includă punerea în valoare a tuturor obiectivelor importante din judeţul nostru, infrastructură corespunzătoare care să permită accesul la ele, servicii de informare turistică, transport şi cazare la standarde europene.” a subliniat d-l preşedinte Horia Teodorescu.

Noua strategie de dezvoltare  a județului va fi supusă în scurt timp atenţiei publice înainte de a fi asumat de Consiliul Judeţean Tulcea prin adoptarea unei hotărâri .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *