duminică, 9 august 2020
Acasă > Social > O nouă viață pentru o familie din Murfatlar

O nouă viață pentru o familie din Murfatlar

În urmă cu 4 ani se nășteau două fetiție. Andreea și Doinița. Soarta a făcut ca tatăl să le părăsească, iar mama să moară într-un accident de circulație la numai 3 săptămâni de la nașterea lor. Bunica lor a fost cea care le-a luat în grijă în ciuda bolii de care suferea și în ciuda situației materiale precare în care se află. Cu un venit lunar de numai 350 de lei, Ioana Rogojină a avut grija ca cele două fetițe să aibă hrana și căldură și să meargă la gradiniță la fel ca toți ceilalți copii de vârsta lor, chiar dacă ele erau nevoite să parcurgă 4 km pe jos indiferent de anotimp. Moș Crăciun nu mai apuca să ajungă și la ele. După 4 ani de chin, frig și întuneric, într-o locuință care nu le aparținea, autoritățile locale din Murfatlar le-au readus speranța la o viaţă mai bună. Bunica Ioana, alături de cele două nepoțele s-au mutat într-un apartament nou, complet mobilat. Plata chiriei și a întreținerii este responsabilitatea Primăriei Murfatlar. O femeie din Iași a auzit de povestea fetițelor și a ales să le ajute plătind ea chiria pe un an.

„Atâta timp cât oamenii cu suflet mare se adună, așa se întâmplă. Cu ajutorul celor de la RAJA și a Primăriei Murfatlar, alături de oameni de bine, au o casă nouă. Nu le vine să creadă că au absolut tot în noua locuință. Trebuie să avem grijă de fetițe în continuare, cel puțin până împlinesc 18 ani, este rensponsabilitatea noastră. ” a declarat Valentin Saghiu, primarul localității Murfatlar

De renovarea și mobilarea apartamentuluui s-a ocupat SC RAJA SA. Societatea le-a asigurat o masă îmbelșugată de Crăciun, le-a pus la dispoziție produse de curățat şi le-a oferit  hăinuțe noi fetițelor.

„Noi am asigurat tot ce înseamnă renovare, mobilier, electrice și electrocasnice. ” a afirmat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

De asemenea SC RAJA sa va oferi lunar un ajutor financiar familiei  Rogojină. Bunica fetitelor are impresia ca totul este un vis frumos si nu conteneste in a multumi celor care le-au ajutat.

„Mulțumesc foarte mult tuturor celor care m-au ajutat. Nu m-am gândit niciodată că le voi oferi fetițelor asemenea condiții. O să fie mai ușor. Nu le mai îmbrac și le duc pe câmp, prin vii, până la școală. Acum școala e mai aproape.” a spus Ioana Rogojină, bunica

După 4 ani de suferință, familia Rogojină se poate bucura de un  adevărat Crăciun cu daruri, sărmaluțe calde și dulciuri pentru fetițe.

Autor: Paula Arhip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *