luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > O persoană reținută și 86 cercetate pentru infracțiuni electorale

O persoană reținută și 86 cercetate pentru infracțiuni electorale

Un număr de 96 de infracţiuni au fost constatate în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cele mai multe pentru fapte de corupere a alegătorilor şi vot multiplu, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

“În urma verificărilor efectuate până în prezent, s-au constatat 96 de infracţiuni pentru care sunt cercetate 87 de persoane, una în stare de reţinere. Cele mai multe dintre aceste persoane sunt cercetate pentru coruperea alegătorilor, pentru că au votat de doă sau de mai multe ori şi pentru violarea confidenţialităţii votului. În toate cazurile, cercetările se fac sub coordonarea unităţilor de Parchet competente. Precizez că la alegerile din 2009, în cel de-al doilea tur de scrutin, s-au efectuat cercetări cu privire la 160 de persoane”, au precizat surse din cadrl MAI.

În urma sesizărilor privind neregulile electorale, o persoană a fost reţinută şi alte 86 sunt cercetate. Persoana reţinută este bărbatul din judeţul Gorj care duminică a lovit un bătrân în apropierea unei secţii de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *