O substanță chimică care afectează sistemul hormonal, descoperită în unele parfumuri

  •  
  •  
  •  
  •  

Un studiu realizat pe 53 de parfumuri și loțiuni după bărbierit a arătat că șase dintre acestea conțineau o cantitate mare dintr-o substanță chimică care afectează sistemul hormonal, a afirmat organizația austriacă pentru protecția mediului înconjurător Global 2000, informează vineri Xinhua.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi la Viena, Global 2000 a afirmat că în urma studiului s-a descoperit o concentrație ridicată de di-etilftalat (DEP) în anumite parfumuri.

Printre posibilele efecte secundare ale substanței chimice, despre care Global 2000 a afirmat că poate pătrunde în fluxul sanguin odată parfumul aplicat pe piele, sunt probleme de fertilitate atât la femei cât și la bărbați, un risc crescut de cancer de sân, testicular, de prostată, și boli metabolice, precum diabetul și obezitatea.

Profesorul Andreas Lischka, director al Spitalului de Copii din Glanzing, Viena, a afirmat că astfel de substanțe chimice sunt deosebit de periculoase pentru femeile gravide, deoarece pot intra în fluxul sanguin și afecta dezvoltarea fătului.

Global 2000 a salutat faptul că majoritatea parfumurilor nu conțin această substanță chimică, însă și-a exprimat îngrijorarea pentru că altele conțin concentrații relativ ridicate din această substanță și a cerut retragerea lor de pe piață.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *