Acasă > Politica > Oana Schmidt-Hăineală a demisionat din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției

Oana Schmidt-Hăineală a demisionat din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției

Schmidt-HăinealăMinisterul Justiției a anunțat că ”astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt — Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de secretar de stat”.

Demisia Oanei Schmidt — Hăineală are loc după ce, tot astăzi, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea detașării ei și a lui Constantin Sima la Ministerul Justiției, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.

Hotărârea CSM a fost luată la solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

Ministrul Justiției, Florin Iordache a declarat că cererea de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima nu are temei juridic.

 ‘Avem un regulament şi cred că CSM-ul este primul care trebuie să respecte acel regulament. Dacă în regulament se spune că revocarea se poate face numai la cererea ministerului, plus cel care a solicitat, respectiv cei doi magistraţi, fără îndoială această solicitare nu-şi are un temei juridic’, a menționat Florin Iordache, după şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *