Olimpiada de limba rromani, la final

  •  
  •  
  •  
  •  

Joi după-amiază, Mihai Nicolae, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, a participat la festivitatea de premiere a celor mai buni participanți la Olimpiada Națională de Limba Rromani, ediția a XV-a, organizată la Tulcea.

Primul loc la gimnaziu a fost ocupat de Cobzariu V. Roxana Ştefania, elevă în clasa a VIII-a anul IV de studiu al limbii rromani) la Şcoala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coşula – Botoșani, care a obținut media 9,80.

La liceu, locul I a fost ocupat de Vidraşcu Elena Alexandra, elevă în clasa a IX-a (anul V de studiu) la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, care a obținut media 9,55 la ediția din acest an a olimpiadei.

„Pentru județul Tulcea s-au oferit două mențiuni speciale, pentru creație literară: de la Școala Profesională Danubius, Tulcea – elevul Crețu Sergiu Ion din clasa a VIII-a și eleva Rădulescu Andreea Lavinia din clasa  a VII-a“, spune Gabriel Stoica, inspector pe probleme de romi.

La această competiție au participat peste 70 de elevi din toată țara. Comisia națională de examinare a fost condusă de Gheorghe Sarău –consilier pentru limba rromani și rromi în Ministerul Educației Naționale, în calitate de președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *