Om de afaceri sechestrat, bătut şi şantajat. Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a trei inculpați, persoane fizice, unul dintre ei administrator al unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de: șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe.

Potrivit DNA cei trei sunt acuzaţi că au sechestrat, bătut şi şantajat un om de afaceri să renunţe la mai multe contracte şi lucrări derulate de firmele sale.

 În rechizitoriu se arată că, în perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre inculpați ar fi exercitat acțiuni de amenințare cu acte de violență la adresa unui om de afaceri (persoană vătămată), a soției acestuia, dar și a angajaților societății pe care acesta o administra, pentru a renunța la o parte din profitul obținut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract.

Deși nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acțiunilor sale, inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care „i-a dat lucrarea” omului de afaceri. Ca urmare a acestor amenințări, persoana vătămată ar fi fost nevoită să renunțe în favoarea unei societăți controlate de inculpat la suma totală de 1.672.295 lei (reprezentând prețul lucrărilor efectuate), la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv, dar și la materiale în valoare de 1.333.674 lei + TVA.

La data de 28 februarie 2022, ceilalți doi inculpați, la instigarea primului, ar fi lovit persoana vătămată de mai multe ori în zona capului, după care toți trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locație, unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundație. Prin aceste acțiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere.

Prin rezilierea acestui contract, partea vătămată ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 5.756.969 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Comunicat DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *