joi, 13 august 2020
Acasă > Social > OPC Constanța avertizează: Atenție la refinanțarea creditelor!

OPC Constanța avertizează: Atenție la refinanțarea creditelor!

Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Constanța avertizează cetățenii cu privire la politicile ilegale pe care le practică instituțiile bancare cu privire la clienții aflați în dificultate.

Comisarii OPC Constanța susțin că există cazuri în care actele adiționale semnate de către aceștia pentru refinanțarea creditului inițial au mărit de peste două ori dobânda pe care clienții erau nevoiți să o achite pentru împrumutul făcut.

Astfel, la un împrumut contractat în 2007, cu o dobândă de 4,9%, prin actele adiționale de refinanțare a creditului inițial încheiate în anul 2010, dobânda totală a crescut la 11,85%, la care s-au adăugat și comisioanele lunare de administrare a creditului.

Ulterior, prin alte trei acte adiționale încheiate în 2011, 2012 și 2013, banca a mărit din nou comisionul încasat și rata dobânzii.

În urma celor patru măriri la refinanțare, rata lunară pe care trebuia să o achite clientul a crescut de la 585 la 723 franci elvețieni, iar suma totală de plată la finalul creditării a crescut de la  84.340 franci elvețieni la 102.176 franci elvețieni la data controlului efectuat de OPC.

Drept urmare, Protecția Consumatorilor a sancționat banca respectivă pentru practică comercială incorectă și avertizează cetățenii să verifice atent toți termenii prevăzuți în contractele de refinanțare, deoarece băncile tind să încalce legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *