Acasă > Eveniment > Operațiune de salvare pe lacul Siutghiol

Operațiune de salvare pe lacul Siutghiol

Operațiune de salvare pe lacul Siughiol! Exact în zona în care în urmă cu aproape o lună se prăbușea elicopterul SMURD, azi este pe cale să se producă o nouă tragedie.

O femeie a sunat la 112 și a spus că a văzut mai multe persoane pe lac, în zona respectivă, iar un pic mai târziu li se zăreau doar capetele. Se pare că persoanele s-au aventurat pe lac, dar gheața a cedat sub presiunea lor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipe din cadrul ISU Dobrogea și de la Ambulanță, care le caută pe persoanele respective.

Din primele informații se pare că ar fi vorba despre trei persoane, care ar fi încercat să pescuiască la copcă. Pompierii au încercat să ajungă în zonă, dar nu au reușit, din cauza stratului foarte subțire de gheață.

 Apelul a fost primit la ora 16:52. Pompierii au revenit la mal și au luat barca din dotare și motorul acesteia pentru a le duce în zona în care stratul de gheață este subțire și pentru a-i căuta cu ambarcațiunea pe cei trei dispăruți în lac.

“Solicitarea la 112 a fost făcută de o femeie de la etajul 6 al unui bloc de pe marginea lacului. Aceasta a spus că a văzut trei persoane dintre care una era cazută în apă, iar celelalte strigau după ajutor“, a declarat medicul SCJU, Ionuț Cealera, prezent la fața locului.

Un elicopter SMURD a ajuns la fața locului și survoleaza lacul înghețat.

Update ora 18:35

Din câte se pare căutările au fost sistate din cauza întunericului și a condițiilor meteo nefavorabile.

„Am vorbit cu doamna care a sunat la 112. Ne-a confirmat că a văzut trei persoane pe suprafața lacului. O barcă a fost lansată. Am apelat și la un elicopter al MApN. Încă nu avem confirmarea, pentru că nu am găsit pe nimeni. Informațiile vin de la un singur apel. Cineva vorbește acum cu doamna care a văzut incidentul. Avem toate resursele. Dacă găsim ceva, dacă elicopterul ne informează că avem ceva, că a văzut ceva ne vom deplasa acolo. dacă persoanele respective sunt înecate, va trebui să intervenim cu scafandri”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru postul B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *