Acasă > Administratie > Operatorii portuari vor ministerul, majoritar în port

Operatorii portuari vor ministerul, majoritar în port

Reprezentanții celor mai importanți operatori portuari au organizat azi o conferință de presă în care au expus motivele pentru care nu sunt de acord cu mărirea pachetului de acțiuni deținut în port de Consiliul Local Constanța. Ministerului Transporturilor, care are acum 60 % din acțiunile Portului, ar urma să-și diminueze astfel participația.

În cadrul conferinței de presă organizată de Asociația Patronală a Operatorilor Portuari, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai transferului de actiuni, a fost Gabriel Comănescu, șeful Grup Servicii Petroliere.

Atacurile lui Comănescu au fost concentrate asupra edilului Constanței pe care-l acuză că ar avea interese personale prin transferul unui număr suplimentar de acțiuni în administrarea Consiliul Local Constanța. Pe de altă parte, primarul Constanței a declarat în repetate rânduri că trecerea unui portofoliu suplimentar de acțiuni în administrarea  Consiliul Local Constanța ar aduce beneficii populației orașului.

Operatorii portuari au precizat că, dacă dorințele lor nu vor fi luate în seamă de actualul Guvern, vor recurge la acțiuni de protest, care vor culmina cu o eventuală blocare a activității în Portul Constanța, fapt care ar aduce prejudicii imense economiei naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *