Oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă, amânată urmare a pandemiei de COVID-19

Nuclearelectrica amână oprirea planificată a Unităţii 1 de la Cernavodă, in contextul actual al epidemiei de COVID-19, coroborat cu măsurile aferente planului de asigurare a protecţiei personalului şi a continuităţii operării şi producţiei.

”În mod uzual, opririle planificate ale unităţilor nucleare se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate, în perioada mai-iunie, timp de aproximativ 30 de zile. Întrucât pregătirea unei opriri planificate reprezintă un proiect complex de investiţie prin structura logistică, contractare şi personal implicat, Consiliul de Administraţie a decis amânarea opririi Unităţii 1 pentru o perioadă care să permită implementarea proiectului fără asocierea cu riscul aferent contaminării cu COVID-19″, se precizează într-un comunicat Nuclearelectrica.

”Amânarea efectuării opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă nu afectează menţinerea nivelului înalt de securitate nucleară şi eficienţă în operare, producţia urmând să se desfăşoare la parametri normali. Stabilirea noii perioade de oprire planificată va avea la bază o analiză internă a tuturor factorilor de impact. SNN va emite, ulterior analizei interne, un raport curent privind perioada exactă în care urmează să fie realizată oprirea planificată”, se mai arată în comunicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *