luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Opt cetăţeni afgani care au trecut ilegal „frontiera verde” au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă

Opt cetăţeni afgani care au trecut ilegal „frontiera verde” au fost depistaţi de poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat, în perioada Crăciunului, acţiuni de combatere a migraţiei ilegale. Astfel, oamenii legii au depistat în apropierea localităţii Ostrov un grup de migranţi. Cei opt erau cetăţeni afgani care intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Shangen.

„Grupul de migranți, format din bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, a venit dinspre Bulgaria, a trecut la adăpostul întunericului frontiera de stat și intenționa să ajungă către țări din vestul Europei, pentru găsirea unui loc de muncă.” a declarat  Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al  Gărzii de Coastă Constanța.

Grupul de migranţi a fost reţinut de poliţiştii români şi ulterior a fost predat autorităţilor bulgare, conform protocolului dintre cele două state. Cetăţenii afgani vor fi sancţionaţi, conform legii,  pentru infracţiunea de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Autor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *