Oraşul Năvodari va avea o bază sportivă construită cu sprijinul Grupului Rompetrol

 Un segment important al populaţiei năvodărene îl constituie copiii şi tineretul, de care administraţia publică locală s-a preocupat mereu, încercând să creeze posibilităţi de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos şi util.
Astfel, printre proiectele derulate de Primăria Năvodari se numără şi „Reabilitarea unui teren degradat prin amenajarea unei Baze sportive” care beneficiază de o sponsorizare în valoare de 45.000 lei din partea Grupului Rompetrol, proiect care are în vedere imbunatatirea conditiilor de mediu existente in comunitatea locala, prin reabilitarea unui teren degradat si transformarea acestuia într-o Bază sportivă destinată sportului de masă.
Având la dispoziţie implicarea multor voluntari din oraş – elevi, părinţi, persoane din administraţia locală, acest proiect se apropie cu paşi repezi de finalul său. Astfel, până în prezent Primăria Năvodari a asfaltat toata suprafata destinata realizării terenurilor de sport. De asemenea, a fost amenajat un spaţiu verde: s-au plantat copaci şi plante ornamentale, s-a însămânţat gazon si s-a realizat o alee cu pavele, s-au montat băncuţe şi coşuri de gunoi.
Din sponsorizarea acordată de Grupul Rompetrol s-a achiziţionat o suprafaţă de joc din gazon artificial pentru terenul de handbal/fotbal, şi două sisteme de baschet. S-a construit şi o tribună de spectatori, pentru a oferi un spaţiu corespunzător galeriei; s-au realizat şi marcajele pentru terenurile de baschet şi volei, cât şi pentru pista de atletism.

Paralel cu aceste lucrări, au avut loc sesiuni de informare a elevilor, în cadrul celor trei şcoli năvodărene, în ceea ce priveşte importanţa practicarii unui sport pentru menţinerea unei bune sănătăţi. Dr. Carmen Raţiu, medic generalist, a arătat care sunt efectele negative ale unei alimentaţii dezechilibrate şi efectele lipsei de activitate fizică (în favoarea timpului petrecut în faţa televizorului, computerului sau a consolelor de jocuri); de asemenea, au fost prezentate câteva principii ce ar trebui respectate.
Copiii au fost încurajaţi să-şi pună la încercare inteligenţa, voinţa şi rezistenţa în faţa tentaţiilor oferite de reclamele care prezintă dulciuri, fast-food-uri şi alte alimente nesănătoase. În acelasi timp, elevii au fost motivaţi să practice un sport, cu consecvenţă, având la dispoziţie terenuri de volei, baschet, handbal/fotbal, o pistă de atletism, o tribună amenajată pentru spectatori şi galerie, dar şi un spaţiu verde, special amenajat pentru cei dornici să se relaxeze şi să socializeze.
Totodată, a fost dat startul concursului „Reciclează! Viaţa ta contează!”, în cadrul căruia echipe de elevi vor confecţiona un obiect sportiv din diverse materiale reciclabile. Scopul acestei acţiuni este de a atrage încă o dată, un semnal de alarma asupra efectelor negative ale poluării. La finalul celor două săptămâni de concurs, va fi organizată o expoziţie cu toate lucrările copiilor, iar cele mai bune patru lucrări vor fi premiate cu mingii de handbal, baschet, volei şi fotbal. De asemenea, toţi elevii vor primi diplome de participare.
Mulţumim şi pe această cale tuturor persoanelor care s-au implicat până în prezent în realizarea Bazei sportive; apreciem efortul lor, dăruirea şi timpul pe care l-au acordat acestor lucrări.

Vom reveni cu alte detalii referitoare la continuarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *