Acasă > Administratie > Orașul Tulcea beneficiază de supraveghere video

Orașul Tulcea beneficiază de supraveghere video

Primăria din Tulcea a finalizat implementarea unui proiect cu fonduri de la Uniunea Europeană. Este vorba despre montarea a 35 de camere video la instituțiile publice şi în apropierea școlilor din cartierele Vest și Dallas. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de infracțiuni. Anual la poliție sunt înregistrate aproximativ 550 de dosare, de la tâlhării la furturi de telefoane. Ideea este apreciată de locuitorii din vestul oraşului, dar mai sunt încă de pus la punct unele aspecte cum ar fi cel al personalului care să monitorizeze imaginile.

„Suntem în postura de a avea un sistem de supraveghere video cofinanţat din bani europeni, dar nu avem cadru legal să facem angajări pentru acest sistem. Vom găsi soluţiile în timp util”, a declarat primarul din Tulcea Constantin Hogea.

Valoarea proiectului este de aproape trei milioane de lei, din care mai mult de 50% sunt fonduri atrase de la Uniunea Europeană. Demersul face parte din planul de dezvoltare a zonei de vest a municipiului Tulcea. Autoritățile mai vor să înceapă lucrările de infrastructură, refacerea alimentării cu apă şi canalizare, precum și asfaltarea străzilor din zona de vest.

Autor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.