Acasă > Sport > Ovidiu are un club de box

Ovidiu are un club de box

Copiii și tinerii din localitatea Ovidiu au începând de vineri, 23 mai, un nou loc unde pot practica activități sportive. Este vorba despre un club de box, care a fost inaugurat de primarul orașului, George Scupra,  alături de promotorului Eduard Irimia și luptătorii care vor participa sâmbătă, 24 mai, la gala Superkombat din stațiunea Mamaia.

Inaugurarea clubului sportiv de box din Ovidiu s-a desfășurat  în prezența autorităților locale din oraș. Edilul din localitate a tăiat panglica alături de promotorul Eduard Irimia. În oraș era necesar un astfel de club, pentru a încuraja locuitorii să își îndrepte atenția către sport.

“În primul rând, trebuie să fim sănătoși și să ne apropiem cât mai mult de școală și de sport. Este mai bine să ne batem în ring, în sala de sport și nu pe străzi. Avem mai multe acțiuni sportive în această perioadă: cupa orașului la fotbal, crosul orașului – pe 1 iunie”, ne-a declarat George Scupra, primarul localității Ovidiu.

Lansarea clubului a avut loc simultan cu  o campanie împotriva consumului de droguri.

“Acest eveniment este unic prin desfășurarea lui în orașul Ovidiu. Am adus la cunoștința tinerilor că a te droga nu este un lucru bun. Drogul dăunează trupește și sufletește”, ne-a spus Alois Alexandru,  reprezentant Asociația Tomis Antidrog.

“Am avut două activități în aceeași zi. Deschiderea unei săli de box, care este un sport de contact, și o campanie antidrog care a avut un feed-back bun pentru că avem aici sportivi din mai multe țări. Le-am dat drept exemplu un sportiv din Olanda, care luptă în cadrul circuitului SuperKombat și care a ales să practice acest sport de contact, în loc să se drogheze, știut fiind faptul că în Țara Lalelelor consumul de droguri este permis”, ne-a declarat Eduard Irimia, promotor gala Superkombat.

Clubul de box pregătește viitori campioni. În orașul Ovidiu sunt numeroși tineri talentați care până acum nu au avut șansa de a fi promovați și de a se antrena pentru concursuri. Ei au fost inspirați să practice astfel de sporturi de galele pe care le-au urmărit la televizor.

Sportivii din Ovidiu sunt mulțumiți că au nou un centru unde să se pregătescă. Autoritățile locale pregătesc tot mai multe activități sportive tocmai pentru a-i face pe locuitori să conștientizeze importanța sportului pentru sănătate.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *