sâmbătă, 15 august 2020
Acasă > Editorial > Palatul de cleștar al Cotroceni-ului

Palatul de cleștar al Cotroceni-ului

…dacă n-ar fi, nu v-aș povesti cum Împăratul recamier, născut din iubirea cu năbădăi a consumatorului român cu Tanti Elvila, a hotărât să fie solidar cu poporul…sau mai bine zis la cataramă. S-a îmbrăcat cu straiele dreptăţii şi prins de mirajul Cotroceni-ului, a mers decis în emisiunea reîncălzită a domnului Dan pentru a-şi prezenta platforma program, cea care-l va duce pe jilţul predizentiabil, binențeles mobilier creaţie proprie. Şocant chiar şi pentru telespectatorii otv-iști este ca domnul Cataramă chiar dacă se află în politică de peste 20 de ani, îşi dă seama tocmai acum că toate partidele politice din România sunt structuri mafiote şi că nu poţi obţine funcţii decât dacă aderi la acest sistem mafiot. Şi atunci îmi vine să dau un sms la televiziunea poporului şi să-l întreb pe domnul doctor în economie dacă funcţiile de Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, președinte al Comisiei Economice a Senatului, Președinte al Federației Române de Tenis, Vicepreședinte al Federației Române de Golf, Vicepreședinte al Uniunii Generale a Industriașilor din România, Vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, au fost ocupate de dumnealui datorită sistemului mafiot sau din cauza acestui sistem?…dar probabil îmi va răspunde că şifonierele politicii sunt încăpătoare şi ar mai scoate de la saltea 500 de euro, nu pentru a-mi retrage întrebarea ci pentru promisiunea de majorare a salariului minim.

Şi pentru că tărâmul prezidenţiabililor de făgăduinţa este infinit, îşi găseşte locul în poveste şi un politician de 5 nume şi neveste, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu. După ce a fost adormit uşor, uşor, de mireasma crinilor a reuşit să fie resuscitat de înţepăturile trandafirilor. A hotărât să devină un reformator al liberalismului şi asta după ce, caracteristic fiindu-i, se răzgândise şi dorea totuşi o continuare în PNL, partid care-l propulsase până în funcţia de prim-ministru. De remarcat este faptul că domnul Tariceanu, chiar dacă era un cunoscător al motoarelor, ce-i drept de origine franceză, n-a mai prins grila de start a liberalilor din cauza motorului de origine nemţească mult mai abil şi pragmatic în dueluri. Chiar şi aşa, fostul premier vine puternic pe turnanta şi văzând că nu poate face faţă cu propriile puteri, începe şi fură piese din angrenajul liberalilor şi aşa avariaţi după cursă USL şi le duce-n garajul social-democraţilor…că de, funcţia de preşedinte al Senatului nu e pentru toţi deţinătorii de Mobra…iar în cursa spre prezidenţiale trebuie să ai cel puţin un Harley, chiar dacă ştii sigur că vei cădea în primul sunt, însă măcar eşti obişnuit.

…dar povestea prezidențiabililor cu şanse ca la loto, nu se opreşte aici. Va urma trimisul generaţiei în blugi la Cotroceni şi un personaj pentru care va trebui să scriu bilingv, să nu cumva să se simtă discriminat.

Silviu CALOTĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *