Acasă > Eveniment > Palaz depune plângere penală împotriva lui Volcinschi

Palaz depune plângere penală împotriva lui Volcinschi

Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect al judeţul Constanţa şi preşedintele PMP, depune azi plângere penală împotriva actualului prefect Radu Volcinschi. Motivul: “prefectul Volcinschi nu îl eliberează din funcţie pe preşedintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Nicuşor Constantinescu”.

Având în vedere unele articole din presă cât și pozițiile publice ale unor lideri politici locali, referitoare la posibilitatea încetării mandatului președintelui ales Nicușor Daniel Constantinescu, CJC face următoarele clarificări:

“președintele ales, al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, si-a efectuat în perioada 8 aprilie 2014 – 14 mai 2014 concediul legal de odihnă, conform legilor în vigoare ale statului Român. Începând cu data 19 mai 2014 până în 31 august 2014, președintele CJC Nicușor Daniel Constantinescu a fost în concediu medical, conform documentelor depuse la Secretarul Județului. Deși se afla în concediu medical, președintele CJC, Nicușor Daniel Constantinescu, a fost suspendat, conform art. 71 din Legea 215/2001 începând cu data de 11 august 2014, prin ordinul Prefectului nr. 431 din data de 11 august 2014. În aceste condiții, numărul de zile în care acesta nu și-a îndeplinit atribuțiunile, din cauza situației medicale, din 19 mai 2014 până în 11 august 2014, 84 de zile, nefiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute de Legea 215/2001, care precizează la art. 69 ali. (2) pct. (a), ca și condiție de încetare de drept a mandatului “Dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției, datorită unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de 6 luni pe parcursul unui an calendaristic”. Luând în considerare cele de mai sus Consiliul Județean Constanța nu se află în situația de a trimite vreun document, către Prefectul Județului Constanța, referitor la situația președintelui ales al CJ Constanța. Considerăm că atacurile apărute în presă la adresa președintelui CJ Constanța, de către președintele PDL şi copreşedinte ACL, Gigi Chiru și Claudiu Palaz, președinte PMP-Constanța, sunt demagogice și electorale și nu fac cinste unor oameni politici care atacă un om ales cu 250.000 de voturi, preşedinte al județului Constanța în trei mandate succesive”.

Sursa text: replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *