duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Monden > Papa Benedict al XVI-lea renunță la funcție

Papa Benedict al XVI-lea renunță la funcție

Premieră în istoria Bisericii Catolice! Papa Benedict al XVI-lea și-a anunțat astăzi demisia, în cadrul unui discurs rostit în latină la Vatican. Suveranul Pontif a anunţat că va renunţa la funcţie pe data de 28 februarie, la ora 20.00. Decizia lui Benedict al XVI-lea determină convocarea unui Conclav care să aleagă un nou Suveran Pontif înainte de sfârşitul lunii martie, în condiţiile în care, în acest an, Paştele catolic se sărbătoreşte la 31 martie. Conform regulamentului de la Vatican, Conclavul va fi compus din 120 de cardinali membri ai Colegiului Cardinalilor Vaticanului şi va fi convocat în decurs de 15-20 zile de la data de 28 februarie.

Fratele Suveranului Pontif, Georg Ratzinger, a declarat că demisia Papei Benedict al XVI-lea, anunţată luni, s-a produs din motive de sănătate.

Papa Benedict al XVI-lea s-a născut la 16 aprilie 1927, într-o familie modestă din foarte catolicul land Bavaria, la Marktl-am-Inn, Joseph Ratzinger i-a succedat foarte charismaticului Papă Ioan Paul al II-lea, la 19 aprilie 2005, la vârsta de 78 de ani, după ce a condus timp de aproape un sfert de secol Congregaţia pentru Doctrina Credinţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *