Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii din Suceava

  •  
  •  
  •  
  •  

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare și alte materiale medicale, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România.

Un semn de apropiere față de bolnavii de Covid-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut față de bolnavii infectați cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale. Cu aproapte 25% din totalul infectărilor la nivel național, orașul Suceava și alte comune din împrejurimi sunt în carantină totală de mai multe săptămâni.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică). În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generație -, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare. Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte.

În mod semnificativ, gestul papei Francisc a fost anunțat în ziua unui Sfânt foarte venerat în România, Sfântul Gheorghe, ”purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe). Aceste ventilatoare medicale pleacă spre România ca un semn, o îmbrățișare din partea Sfântului Părinte în această situație dificilă pentru lumea întreagă”
, a relatat Vatican News.

Autorităţile române salută gestul Sanctităţii Sale Papa Francisc de a dona cinci ventilatoare pulmonare şi materiale medicale Spitalului Judeţean din Suceava, necesare pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Iniţiativa Sfântului Scaun, anunţată astăzi, demonstrează solidaritatea Sanctităţii Sale cu România în eforturile susţinute de gestionare a pandemiei de Covid-19 la nivel naţional şi demonstrează relaţiile excelente şi cooperarea foarte bună dintre România şi Sfântul Scaun, în contextul aniversării, în acest an, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state.

Poporul român menţine vie amintirea vizitei apostolice a Papei Francisc în România, din perioada 31 mai-2 iunie 2019, prilej cu care Sfântul Părinte a fost prezent în toate regiunile istorice ale României.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada de la Roma, a oferit sprijinul logistic pentru transportul acestora”, se arată și într-un comunicat MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *