Acasă > Diverse > Papa Francisc le-a donat cinci milioane de dolari organizatorilor Zilelor Mondiale ale Tineretului de la Rio

Papa Francisc le-a donat cinci milioane de dolari organizatorilor Zilelor Mondiale ale Tineretului de la Rio

Papa Francisc le-a donat cinci milioane de dolari organizatorilor Zilelor Mondiale ale Tineretului /ZMT/ de la Rio pentru a acoperi o parte din deficitul invocat după evenimentul din Brazilia, a anunțat Arhiepiscopia de Rio de Janeiro, relatează AFP.

”Sensibilizat” de acest deficit, Papa ”și-a manifestat intenția de a contribui cu un ajutor financiar pentru a acoperi o parte din cheltuielile ZMT”, eveniment ce a avut loc în perioada 23-29 iulie 2013 în Brazilia, potrivit unui anunț al Arhiepiscopiei pe portalul său.

Donația Papei este de 11,7 milioane de reali /5,08 milioane de dolari/, având drept scop de a contribui la acoperirea datoriei de 43,2 milioane de reali /18,7 milioane de dolari/ a organizației ZMT, eveniment finanțat doar de Biserică și din donații.

”Participarea administrației publice s-a limitat doar la a asigura funcționarea serviciilor publice în timpul evenimentului”, se precizează în anunțul Arhiepiscopiei.

Deficitul, care se ridica inițial la 91,3 milioane de reali /39,6 milioane de dolari/ a fost deja în parte acoperit prin vânzarea unui imobil al Arhiepiscopiei, prin campanii de donații și vânzări de DVD-uri și CD-uri cu ZMT.

Mesa de încheiere a celei de-a 28-a ediție a ZMT a atras circa trei milioane de credincioși pe celebra plajă Copacabana, amintește AFP.

sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *