Parc modern în Agigea

Un parc de ultimă generație, unde să se relaxeze în timpul liber! De asta vor avea parte localnicii din Agigea și Lazu. La marginea localității Agigea, primarul Cristian Cîrjaliu a demarat un proiect de mare amploare, dat fiind faptul că până în prezent, atât Agigea cât și Lazu nu beneficiau de staţiu verde. În acest sens edilul a demarat lucrările pentru un parc care se va întinde pe suprafața de peste 6 hectare prevăzut cu zonă amenajată pentru picnic și grătare, alei, pomi, băncuțe și spații de joacă pentru copii.

“Anul acesta am început cu plantarea copacilor, 99 la sută s-au prins, este foarte îmbucurător pentru noi. Lucrăm acum la alei, la parcare, și pe viitor încercăm să realizăm un spațiu de joacă foarte modern pentru copiii din localitatea Agigea și Lazu, cu iluminat public, cu rețea de apă, cu băncuțe cu tot ce este necesar, astfel încât în momentul în care cetățeanul vine să se recreeze aici să fie foarte bucuros de ceea ce găsește la fața locului”, a declarat Cristian Cîrjaliu.

Parcarea are o capacitate de peste 100 de locuri, iar lucrările vor fi finalizate anul viitor.

“Cu această ocazie vreau să le dau locuitorilor tineri din Agigea posibilitatea să aibă unde să se recreeze. Când spun acest lucru mă refer la faptul că noi, până astăzi, nu am avut un parc realizat și este foarte important pe viitor ca să poți să găsești momente de relaxare, poți să vii în parcul din Agigea să te plimbi,  în special pentru tineri pentru că a fost un foarte bun exemplu Casa de Cultură pe care am realizat-o în Agigea și unde tinerii vin astăzi și realizează activități culturale. Parcul este făcut pentru activități, cu o parcare foarte mare cu spații foarte bine amenajate. Va fi un loc ideal pentru tinerii din localitate și pentru vârstnici, bineînțeles. Este mai departe de aglomerație, de traficul cu mașini, deci este o investiție pe viitor. Când am prognozat și realizat acest parc ne-am gândit în viitor. Deci, acest parc va avea o maturitate peste 10 ani când copacii vor fi foarte bine asezați în acest parc”, a declarat Cristian Cîrjaliu.

Întreaga investiție este suportată de bugetul local și numai pentru lucrările din acest an a fost prevăzută o sumă de 200 de mii de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *