vineri, 14 august 2020
Acasă > Diverse > Parcul dinozaurilor de la Constanța

Parcul dinozaurilor de la Constanța

Cea mai mare expoziție de animale preistorice, imitate perfect prin materiale de senzație, la scară naturală, și-a deschis porțile la Constanța. În incinta Delfinariului a fost inaugurat parcul dinozaurilor, care va rămâne aici până la sfârșitul verii. Cei care vor trece pragul Dino Park vor putea admira 68 de exponate în mărime naturală, din cauciuc, începând din epoca dinozaurilor, până la animale din ziua de azi.

Expoziția este un parc tematic de mediu care încearcă un periplu istoric în evoluţia lumii animale pe Terra. Se focalizează pe biodiversitatea epocii jurasice, a marilor reptilieni, cu exemplare reconstituite din materiale moderne. Expoziţia este realizată de societatea Natura Dino Park, din Thessaloniki, Grecia, cu sprijinul Asociaţiei Balcanice de Mediu. O secţie specială a parcului este Insula Haţeg, unde se află expuse în mărime naturală animale şi dinozauri care au trăit numai în ţara noastră.

“Prin toată această expoziție vrem să explicăm publicului cât de importantă este protejarea mediului natural și păstrarea climatului. Pentru că milioane și milioane de ani la rând, multe specii de viețuitoare au dispărut tocmai din cauza schimbărilor climatice”, a declarat Vasileios Michailidis, organizator.

Organizatorii spun că obiectivul principal al expoziţiei îl reprezintă realizarea unui act de cultură, de educaţie și de sensibilizare a publicului larg pentru cunoaşterea şi protecţia mediului.  Parcul va fi deschis zilnic pentru public întreaga vară şi va avea şase secţiuni tematice: dinozauri, dinozaurii din Insula Haţeg, era mamiferelor, evoluţia umană, fosilele şi influenţa lor în mitologia antică şi fauna Europei contemporane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *