luni, 10 august 2020
Acasă > Eveniment > Parfumuri contrafăcute și țigări de contrabandă, confiscate de jandarmi

Parfumuri contrafăcute și țigări de contrabandă, confiscate de jandarmi

Jandarmii au surprins în Constanţa cinci persoane care ofereau spre vânzare la „superofertă” şi fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege, parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute şi 243 pachete cu 4860 ţigări.

Astfel, ieri, între orele 11.00-11.30, 19.00-19.30 două echipaje de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat două acţiuni simultane, punctuale, în zona Gară şi Autogară Sud Constanţa, unde au surprins patru persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 42 de ani, din localitate, în timp ce încercau să vândă persoanelor din zonă, 243 pachete cu 4860 ţigări, fără timbre accizabile, inscripţionate „Ashima”, „Marble”, „Meridian” , „Viceroy”,  şi „LM”.

Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României.

În cadrul acestor acţiuni, jandarmii l-au mai surprins şi pe C.N., de 38 ani, care încerca să comercializeze parfumuri cu inscripţii identice cu cele ale unor mărci înregistrate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Pe numele acestuia, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Bunurile vor fi predate lucrătorilor din cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor al IPJ Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *