Acasă > Politica > Parlamentar constănţean….caut gazdă!

Parlamentar constănţean….caut gazdă!

Sesiunea parlamentară extraordinară le-a adus aleşilor noştri o problemă: în termen de 15 zile trebuie să părăsească hotelurile în care au fost cazaţi până-n prezent. Situaţia a survenit ca urmare a adoptării noului statut al parlamentrilor în care nu mai este prevăzută cazarea la hotel.

În luna ianuarie a acestui an, Gazeta de Năvodari vă prezenta unde au preferat să se locuiască parlamentarii de Constanţa şi asta în contextul în care, toţi liderii politici, precum şi preşedinţii celor două Camere, atrăgeau atenţia că se impune reducerea cheltuielilor, una dintre variantele care ar fi permis economii fiind renunţarea la cazarea deputaţilor şi senatorilor în hotelurile de lux din Bucureşti.
Pe lista deputaţilor din teritoriu cărora trebuia să li se asigure cazare regăsisem 11 parlamentari constănţeni, unii având locuinţe personale sau închiriate în Bucureşti –  Manuela Mitrea (PSD), Mădălin Voicu (PSD), Andrei Condurăţeanu (PPDD) şi Remus Cernea (Partidul Ecologist).
Conform unei liste prezentate atunci de Mediafax, şase deputaţi de Constanţa  au preferat să stea în alte spaţii decât cele de la hotelurile care au contract cu Camera Deputaţilor. Este vorba despre: Varol Amet (UDTTMR), Radu Babuş (PSD), Gheorghe Dragomir (PNL), Cristina Ileana Dumitrache (PSD), Ibram Iusein (UDTR) şi Mircea Titus Dobre (PSD). În consecinţă, alţi cinci deputaţii constănţeni n-au dorit să renunţe la confortul camerei de hotel. Este cazul lui Dănuţ Culeţu (FC), Mihai Lupu (PNL), Victor Gheorghe Manea (PNL), Eduard Stelian Martin (PSD) şi Mihai Tararache (PPDD).

Cinci senatori cu boceluţa în braţe

În cazul  senatorilor care au renunţat la cazarea în regim hotelier încă de la începutul sesiunii parlamentare apărea numele unui singur parlamentar constănţean – Alexandru Mazăre (PSD). Ceilorlalţi le-a fost greu să renunţe la condiţiile de cinci stele oferite de diverse unităţi hoteliere. Astfel, liderul Grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, şi senatorul PSD Nicolae Moga au fost cazaţi la Hotelul Radisson Blu, în timp ce Mircea Banias (PC), Christian Gigi Chiru (PDL) şi Marian Vasiliev (PP-DD) au avut camerr la Hotelul Marriott.
Acum, cu toţii vor trebui să-şi găsească o gazdă sau să închirieze un imobil astfel încât să se încadreze în sumele decontate de Camera Deputaţilor sau Senat (4.000 lei/lună alocaţi pentru cazare), iar în ceea ce priveşte menajul…rămâne de văzut cine se va ocupa de asta pentru a le crea condiţii optime de lucru şi creaţie în beneficiul poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *