marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Politica > Parlamentarii constănţeni se ,,sacrifică”…se duc în gazdă

Parlamentarii constănţeni se ,,sacrifică”…se duc în gazdă

Conform noului Statut al parlamentarului asigură deputaţilor şi senatorilor 4.000 lei/lunar pentru a-şi asigura cazarea, aceştia caută diverse formule şi apelează la negocieri pentru a-şi păstra camerele din hotelurile de lux în care au stat pe parcursul primei sesiuni parlamentare. Potrivit presei centrale, parlamentarii sunt dispuşi să acopere din propriul buzunar cheltuieliele suplimentare, să negocieze cu reprezentanţii hotelurilor pentru  obţine o reducere de tarif ori să renunţe la unele servicii cum ar fi micul dejun sau curaţarea camerei săptămânal astfel încât să se încadreze în suma pe care o primesc de la Camera Deputaţilor sau Senat.

Mihai Lupu (PNL), Victor Gheorghe Manea (PNL) şi Eduard Stelian Martin (PSD) sunt deputaţii constănţeni care au preferat să stea la hotel în primele şase luni de mandat. De asemenea, liderul Grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, şi senatorul PSD Nicolae Moga au fost cazaţi la Hotelul Radisson Blu, iar Mircea Banias (PC), Christian Gigi Chiru (PDL) şi Marian Vasiliev (PP-DD) au avut camere la Hotelul Marriott.
În timp ce Dănuţ Culeţu (FC) şi Mihai Tararache (independent) şi-au găsit încă din primăvară o gazdă şi au renunţat la camera de hotel de câteva luni, alţii îşi rezolvă acum situaţia. Un exemplu în acest sens este deputatul PNL Mihai Lupu care ne-a declarat: ,,am plecat astăzi de la hotel. Mi-am găsit o gazdă unde voi locui în continuare”.
La rândul său, senatorul PDL Christian Gigi Chiru încă n-a reuşit să rezolve problema cazării. ,,Pe perioada vacanţei parlamentare am suspendat şederea mea la hotel. Sunt destule oferte la hotel care s-ar încadra în suma pe care o alocă Senatul pentru cazare. Deocamdată, caut o gazdă şi, cel mai probabil, din sesiunea viitoare mă voi muta”, ne-a explicat parlamentarul democrat-liberal.

N-am rezolvat…ba da

Contactat telefonic, liderul Grupului parlamentar PNL din Senat, Puiu Haşotti, ne- adeclara iniţial că urmează să-şi clarifice situaţia referitoare la cazarea sa pe perioada sesiunilor parlamentare viitoare şi că problema trebuie rezolvată de Secretariatul general al Senatului.,,Unii şi-a căutat gazdă în nume propriu, alţii s-au mutat la alte hoteluri în nume proprii, dar alţii depind de Secretariatul general al Senatului sau Camerei Deputaţilor, după caz. Oricum, unde stau nu cred ă este o informaţie de interes public. Fiecare stă unde vrea”, a conchis liderul PNL. ulterior, acesta a revebit cu un telefon pentru a lămuri situaţia…diferit: ,,M-am mutat la gazdă, dar adresa nu o dau, nu cred că interesează pe cineva”.
Am încercat să află şi cum vor proceda deputatul Eduard Martin (PSD), senatorul PC Mircea Banias, senatorul PPDD Marian Vasiliev, vicepreşedintele Senatului Nicolae Moga (PSD), însă aceştia nu au putut fi contactaţi telefonic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *